RSS-format


Lägg till följande adresser i din RSS-läsare för att hämta nyheter och pressmeddelanden från Lunds universitet.

Nyheter

http://www.lu.se/o.o.i.s?newspart=central&id=1187&template=.newsrss.t

Interna nyheter

http://www.lu.se/o.o.i.s?newspart=internt&id=2440&template=.newsrss.t

Pressmeddelanden

http://www3.lu.se/info/pm/rss.php

Om RSS

Delar av www.lu.se finns nu i RSS-format (Rich document format Site Summary). RSS är ett standardformat för att leverera nyhetsrubriker och sammanfattningar.
För att komma åt informationen behöver du ett särskilt program som hämtar data från en RSS-källa och meddelar när det kommit in något nytt. På det viset kan du hålla dig uppdaterad.

Här hittar du länkar till RSS-program:

Det finns även Webbaserade RSS-läsare vilka har fördelen att du kan nå din läsare på vilken dator som helst. Ett bra exempel är Bloglines:

För dig som använder Firefox

Aktiva bokmärken är en ny tidsbesparande finess i Firefox som låter dig visa RSS-nyheter och bloggrubriker i Bokmärkesfältet eller i bokmärkesmenyn. Du kan snabbt se de senaste rubrikerna från dina favoritwebbplatser och sedan gå direkt till artiklarna som intresserar dig.

En webbplats är förberedd för aktiva bokmärken om du ser den här rss ikonen i det nedre högra hörnet av webbläsaren. Klickar du på ikonen och väljer en RSS-kanal kommer du att se dialogrutan "Lägg till bokmärke". Klicka på "OK" och du kommer att se det aktiva bokmärket tillsammans med dina övriga bokmärken. Särskilt praktiskt blir det om du sparar de aktiva bokmärkena i mappen för Bokmärkesfältet.


Tillbaka

Innehållsansvarig: Peter Svensson
Frågor om webbplatsen: Webbgruppen
Ansvarig enhet: Kommunikationsavdelningen

Uppdaterad: 2013-04-04

Lunds universitet Box 117, 221 00 Lund. Telefon: 046-222 00 00