Hållbarhet i fokus under Planet Lund


[2012-05-16]
Många forskare deltar i seminarier och i olika aktiviteter runt om i Lund under hållbarhetsfestivalen Planet Lund, som pågår just nu.

Fram till 26 maj finns det en uppsjö arrangemang där forskare från universitetet medverkar på olika sätt.

Under onsdagen tog tre av dem plats på en låda mitt i stan, för att i mikroformat berätta om sin forskning kring mat och bränsle i framtiden.

Kerstin Baumanns är en av forskarna som håller låda på Planet Lund Kerstin Baumanns från Instutionen för naturgeografi och ekosystemvetenskap är en av de forskare som håller låda under festivalen Planet Lund. Foto: Jonas Andersson

På måndag är det dags igen då Joel Parthemore talar på temat ”Philosophy of climate change” och dagen efter är det Lars J Nilssons tur att diskutera hur man finner en bättre framtid för alla i form av lösningar på klimatutmaningen.

Den 24 maj berättar Kimberly Nicholas om hur klimatförändringarna påverkar vinet vid ditt middagsbord.

Andra axplock med universitetsanknytning är workshopen på Vattenhallen nu på lördag på temat hållbarhet, konsumtion och produktion.

På måndagen blir det en stadsvandring med hållbar konsumtion i fokus (en ny chans finns 24:e maj) och samma dag kan intresserade följa med ner i underjorden för att se närmare på akademiska hus energilager.

På kvällen blir det mingel med nästa generations ingenjörer, där studenter från Lund Sustainable Engineers berättar om sina projekt.

På onsdag är ett tema i Domkyrkoforum Jord – hur man använder vi grunden för vår tillvaro där olika forskare föreläser om jorden och alla dess hemligheter.

På kvällen blir det nytt mingel där intresserade träffar forskare från Klimatinitiativet, där intresserade kan få svar på frågor om hållbart jordbruk, hållbar matproduktion och ekosystemtjänster.

Läs hela programmet här

 

Ulrika Oredsson

 


Tillbaka

Uppdaterad: 2013-01-08

Lunds universitet Box 117, 221 00 Lund. Telefon: 046-222 00 00