Illustration

LUM har ny webbplats, www.lum.lu.se Välkommen dit 

LUM nr 3, april 2013

Ur innehållet:

Staten lurade ut hemmafruarna

hemmafru dammsugerInom loppet av ett par decennier lämnade en halv miljon svenska hemmafruar sina spisar och gick ut på arbetsmarknaden. 
Sociologen Åsa Lundqvist befinner sig mitt i ett projekt om ”aktiverings-inspektörerna”, tjänstemännen vid AMS som på 60-talet drog igång den hemmafrurevolution som pågick ett par decennier och radikalt förändrade både arbets- och familjelivet i Sverige.
Läs hela artikeln 

Fysik på schemat för TA-personal

TA - personal på fysikkurs

Till vardags jobbar de som tekniker och administratörer vid Fysiska institutionen. Men under ett år har de med jämna mellanrum satt sig på skolbänken och fått specialundervisning i just fysik. Tanken är att kursen både ska fungera som kompetensutveckling och som ett sätt att öka vi-känslan på institutionen.
Läs hela artikeln

 

Nya annexet vid Mattehuset

Nya annexet perfekt

för plugg i grupp 

När Annexet vid LTH nyligen öppnade efter en lång tids renovering och tillbyggnad blev genast alla nya studieplatser fyllda av studenter som pluggar i grupp. Få studenter sitter idag hemma på kammaren och läser. Efterfrågan på läsplatser tycks vara omättlig.
Läs hela artikeln

Härmning kan ge bättre skrivresultat

Birgitta Sahlén undervisarLogopeden Birgitta Sahlén och lingvisten Victoria Johansson har kombinerat sina kunskaper om språkstörningar respektive skrivande för att hjälpa studenter och skolbarn att skriva bättre. Att få uppleva hur en mer rutinerad skribent tänker och härma denne är en bärande tanke, som har visat sig vara mycket effektiv.
Läs hela artikeln

 

 

 

 

 

 

 


Tillbaka

Innehållsansvarig: Maria Lindh
Frågor om webbplatsen: Webbgruppen
Ansvarig enhet: Kommunikationsavdelningen

Uppdaterad: 2013-05-02

LUM nr 3 som pdf
Innehåll nr 3, 2013
Nästa LUM 5 april
Sök i LUMSökhjälp

Lunds universitet Box 117, 221 00 Lund. Telefon: 046-222 00 00