Lunds universitet

Om Musikhögskolan

För 20 år sedan började samtalen mellan Danmark och Skåne för att tillsammans planera och skapa en integrerad Öresundsregion. År 2000 öppnade Öresundsbron och 10 år senare invigdes den nya citytunneln, en tågtunnel under Malmö stad som förkortat restiden till Köpenhamn och gjort det mycket enkelt att ta sig till Kastrups flygplats för vidare resa ut i världen. I regionen arbetar och bor idag över 3,5 miljoner människor. Här finns inte mindre än 13 framstående universitet och högskolor. På Lunds universitet, som är Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning, studerar 47 000 studenter. I Malmö ligger också Malmö högskola med över 20 000 studenter.

Malmö är en växande storstad med 310 000 invånare. Det är relativt billigt att leva här och man kan i stort sett finna allt som ger livet en extra krydda. Kommunikationerna är också utmärkta – men staden är fortfarande inte större än att man kan gå eller cykla till det mesta.

Som student vid Musikhögskolan i Malmö är du även student vid Konstnärliga fakulteten vid Lunds universitet, dit också Konsthögskolan och Teaterhögskolan räknas. Med tio minuters tågresa till Lund finns också stora möjligheter att komma i kontakt med universitetets övriga studenter och utbildningar.

Musikhögskolans placering i Malmö och i Öresundsregionen ger skolan en internationell prägel. Här finns ett rikt och varierat kulturutbud inom musik, dans, konst och teater. Mycket som sker är nyskapande och gränsöverskridande.

I närområdet finns symfoniorkestrar och operahus, teatrar, konsthallar, klubbar och kulturella mötesplatser och scener för jazz, rock och folkmusik/världsmusik. Körverksamheten i Öresundsregionen är också mycket stark med tusentals körsångare på amatör- och hög konstnärlig nivå. För att stimulera körsång, utbildning och forskning inom körområdet i den södra regionen, arbetar Körcentrum Syd, som också tillhör den Konstnärliga fakulteten

Musikhögskolan i Malmö har ett väl utbyggt internationaliseringsprogram och ett brett internationellt kontaktnät med välrenommerade partnerskolor i framför allt Europa. Ett stort antal internationella studenter kommer årligen och studerar hos oss och du kommer under utbildningstiden att möta gästlärare och musiker från olika delar av världen.

På Musikhögskolan i Malmö befinner du dig mitt i händelsernas centrum, i en kreativ och stimulerande utbildningsmiljö tillsammans med ca 900 andra studerande inom musiker-, kyrkomusiker, musiklärar-, eller forskarutbildning.

Varmt välkommen att besöka och söka till oss.


Ann-Charlotte Carlén
Rektor och prefektKontaktinformation

Ann-Charlotte Carlén
Rektor och prefekt
Lärare (Musikhögskolan)

Tel:
+4640325473

E-post:
ann-charlotte.carlen@mhm.lu.se


Uppdaterad:2014-03-21


Lunds universitet Box 117, 221 00 Lund. Telefon: 046-222 00 00